Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Klubtörténet

Előzmények

1995-ben hosszas előkészítő munka előzte meg a Három Gyémánt jubileumi tizedik számában tett bejelentésünket: a Mitsubishi márkának immár Magyarországon is van klubja.  A Három Gyémánt készítői (Négyesi Pál és Borszéki Gábor) nem vállalkozhattak arra, hogy egy ilyen klubot egyedül véghez vigyenek, ehhez több olyan elszánt emberre volt szükség, akik elég elhivatottságot éreztek az ügy iránt.

Többen olvasták a Három Gyémántban és az Autó7 című hetilapban közzétett felhívásunkat: Mitsubishi Klub szervezését kezdtük meg, várjuk a klub iránt érdeklődők jelentkezését. Első klubtoborzónkra a Duna Interservice Kft. díjmentes szerviznapját kihasználva 1995. május 6-án került sor. Az első igazi klubalapító gyűlésre május 27-én jött össze egy szűk létszámú társaság. Hamar rájöttünk, hogy a tervezett 2-3 óra kevés lesz az összes kérdés megvitatására, így június 8-ra halasztottuk a megbeszélést. A végső összejövetelre június 15-én került sor: 14 fő részvételével elfogadtuk a magyarországi Mitsubishi Klub Egyesület alapszabályát és megválasztottuk a vezetőség tagjait.  A hivatalos iratok összeállításában és benyújtásában nagy segítségünkre volt Dr. Pongrácz Krisztina ügyvédnő. 

A Mitsubishi Klub Egyesület alapítói: Boros János, Borszéki Gábor, Czirok Gyula, Fábri Endre, Fábri Endréné. Közantal Ákos, Lukácsi Tamás, Mácsik Tamás, Négyesi Pál, Orosz László, Pataricza Sándor, Pintér Vilmos, Rácz Péter, Szöllősi Imre.

Fő támogatónk a Duna Interservice Kft-n kívül a Matt-Ker Kft is segített ekkor bennünket.

Fontosabb események és programjaink

1995. augusztus: A Fővárosi Bíróság hivatalosan is bejegyezte a Mitsubishi Klub Egyesületet.

1996. május: Saját honlappal jelentünk meg az interneten.

1996. szeptember: I. Országos Mitsubishi Találkozó
Budapesten, a Hajógyári-szigeten tartottuk első országos találkozónkat.  A fő támogató Duna Interservice Kft. mellett a Kuhn Kft, a Népszabadság Rt és a Nikon Kft is támogatta programunkat. Díjmentes szerviz, szépség-és ügyességi verseny, versenyautó kiállítás (jobb szélső kép), új-és használt autó bemutató, gyerekprogramok, tombola és totó, Kovács Kati koncert színesítette az eseményt. Az eseményre három autóval Hollandiából érkeztek a Mitsubishi Turbo ECi Klub képviselői (bal szélső kép).1997. május: Nyugat-európai Mitsubishi Túra
Hatnapos európai kirándulásunk alatt meglátogattuk a német Mitsubishi Colt/Lancer IG, valamint a holland Mitsubishi Turbo ECi klubok tagjait. Németországban részt vettünk a klub által szervezett Tréfás Ralin (ügyességi verseny) is. Négy autóval, összesen 10 fővel teljesítettük a túrát.

1997. szeptember: II. Országos Mitsubishi Találkozó
A Duna Interservice Kft fő támogatásával ismét a budapesti Hajógyári-szigeten rendeztük meg egynapos találkozónkat. A már bevált programok mellett ezúttal Demjén Rózsi is fellépett a színpadon. A találkozó nemzetköziségét a Dániából érkezett Mitsubishi márkatulajdonosok biztosították.

1997. október: A MobilE Egyesület segítségével több hazai autós klub társaságában mutatkoztunk be a budapesti Automobil '97 Kiállításon.1998. május: I. Mitsubishi Klub Rali
A németországi „Tréfás Rali” mintájára hoztuk létre saját ügyességi versenyünket. A Budapest és Visegrád közötti kijelölt útvonalat egy itiner segítségével kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Közben többféle feladattal, mint pl. kerékcserével kellett megbirkóznunk.

1998. június: Benelux-Mitsubishi Túra
Belgium, Hollandia és Luxemburg Mitsubishi (is) vonatkozású nevezetességeinek megtekintését tűzte zászlajára az a 11 fős társaság, akik három autóval vettek részt a túrán. Ezúttal sikerült a holland NedCar autógyárat is meglátogatnunk, ahol barátainkkal, a Mitsubishi Turbo ECi klub tagjaival közösen tekintettük meg a Mitsubishi Carisma/Volvo S40 modellek összeszerelését.    1998. szeptember: III. Országos Mitsubishi Találkozó
A fő támogató Duna Interservice Kft jóvoltából sorrendben harmadik alkalommal rendezhettük meg a budapesti Hajógyári-szigeten egész napos találkozónkat. A sztár fellépő ezúttal Hevesi Tamás volt.
 
1998. szeptember: Automobil’98 kiállítás

1999. június: II. Mitsubishi Klub Rali

2000. június: III. Mitsubishi Klub Rali

2001. június: IV. Mitsubishi Klub Rali

2001. szeptember: I. Vezetéstechnikai Tréning
A Magyar Autóklub újpesti vezetéstechnikai pályáján az elméleti oktatást követően a gyakorlatban tesztelhettük tudásunkat. Biztonságos körülmények mellett tanulhattuk meg, hogyan vezessük autónkat vizes, jeges útszakaszokon. Milyen pedál és kormány mozdulatokat tegyünk megváltozott útviszonyok esetén.

 

2002. március: II. Vezetéstechnikai Tréning
Sikeres első tréninget követően vettünk részt újra ezen az oktatáson.

2002. június: V. Mitsubishi Klub Rali

2002. október: III. Vezetéstechnikai Tréning

2003. június: VI. Mitsubishi Klub Rali

2004. június: Gyémánttúra EVO VII
Egyre népszerűbb ügyességi versenyünk nevét megváltoztattuk.
 
2004. október: IV. Vezetéstechnikai Tréning

2005. június: Gyémánttúra EVO VIII

2006. június: Gyémánttúra EVO IX. A Fővárosi Bíróság hivatalosan is bejegyezte kérelmünket, azaz közhasznú egyesületként folytathatjuk mostantól tevékenységünket.
 
2007. június: Gyémánttúra EVO X

2007. június: II. Európai Mitsubishi Találkozó
Első alkalommal vettünk részt az ausztriai st Nikolai városkában, a Mitsubishi Club Weiland által szervezett autótalálkozón.

2008. február: Négyesi Pál leköszönő alelnökünk helyére Orosz Norbert lépett.2008. május: Gyémánt majális

 

2008. június: A megváltozott igények figyelembe vételével változtattuk meg internetes honlapunk grafikai megjelenését és szolgáltatásait.2008. június: III. Európai Mitsubishi Találkozó. Második alkalommal vettünk részt ezen a programon.

2008. július: Gyémánttúra EVO XI

2008. szeptember: IV. Országos Mitsubishi Találkozó
Hosszú szünet után a Kuhn Kft fő támogatásával ismét egész napos autótalálkozót szerveztünk. Szépség-és ügyességi verseny, tesztvezetés, szerviz, új autó bemutató, totó és tombola várta a résztvevőket.2009. június: Gyémánttúra EVO XII
Minden eddiginél több, összesen 37 páros futott be a célba!2009. június: IV. Európai Mitsubishi Találkozó
Harmadik alkalommal vettünk részt ezen a programon. Rekord számban, összesen 7 autóval képviseltük hazánkat.


 
2009. szeptember: V. Országos Mitsubishi Találkozó
Ezúttal Ercsiben, a Duna-parton rendeztük meg autótalálkozónkat. Díjmentes szerviz, szépség-és ügyességi verseny, totó, tombola, tesztvezetés és új autó bemutató programok közül lehetett választani. A találkozó nemzetközi jellegét erősítette, hogy az ausztriai Mitsubishi Club Weinland képviselői három autóval is ellátogattak hozzánk.2010. március: Évnyitó/Közgyűlés
Helyszín: Mogyoród, Gokart Center.2010. június: Gyémánttúra EVO XIII.
Ezúttal 24 páros teljesítette a versenyt. Többek között helikopter vezetés, totó, ügyességi pálya, PC Rally és activity feladatok izzasztották meg a résztvevőket. Európában ritkaság számba menő Mitsubishi FTO sportkocsi (képünkön) is sikeresen célba ért.  2010. július: V. Európai Mitsubishi Találkozó
Negyedik alkalommal vettünk részt ezen az ausztriai találkozón. Első ízben, és remélhetőleg nem utoljára elnyertük a "Legnagyobb számban résztvevő klub-nak" járó "trófeát". A "Mitsu-cup" elnevezésű ügyességi versenyen tizedik helyezést értünk el. Köszönet a hazánkat képviselő márkatársainknak!2010. november: Mitsubishi-Subaru nap
Helyszín: Kecskemét, gokart pálya
A Hovány Autóplanet Kft. meghívásának eleget téve a klub képviseletében 32 szebbnél szebb Mitsubishivel érkeztünk a helyszínre. 

2011. február: Évnyitó/Közgyűlés
Helyszín: Mogyoród, Gokart Center.
Az éves beszámolók és az idei évre tervezett programok ismertetése után következhetett a féktelen száguldozás. Legalábbis a gokart pályán.

2011. május: Mitsubishi Találkozó és Családi Repülőnap
Helyszín: Dunakeszi, repülőtér
A Mitsubishi Motors hazai vezérképviseletének szervezésében és támogatásának köszönhetően jött létre ez a program.2011. június 25: Gyémánttúra EVO XIV. ECO
A június 25-i versenyünk a környezet-és állatbarát autózásról szólt. Összesen 29 páros teljesítette a túrát.

2011. július 22-24: VI. Európai Mitsubishi Találkozó
Az osztrák „Mitsubishi-Club Weinland” által szervezett találkozón ötödik alkalommal vettünk részt.

2011. október: Mitsubishi-Subaru nap
Helyszín: Kecskemét, gokart pálya
A Hovány Autóplanet Kft. meghívásának eleget téve második alkalommal vettünk részt az eseményen.2012. február 11: Évnyitó/Közgyűlés.
Helyszín: Mogyoród, Hungarokart Center.
Az éves beszámolók és az idei évre tervezett programok ismertetése után következhetett a féktelen száguldozás. Legalábbis a gokart pályán.

2012. május 26: Mitsubishi-Subaru találkozó és családi repülőnap
Helyszín: Dunakeszi repülőtér2012. június 23: Gyémánttúra EVO XV.
Az idei sorrendben 15. ügyességi versenyünk az Ócsai útról indult (Kuhn Kft telephelyén) és Pécelen ért véget.2012. július 13-15: 7. Ausztriai Mitsubishi találkozó2012. augusztus 4: JapCar Fest
Helyszín: Hungaroring2012. október 6: 3. Valódi japán márkák napja
Helyszín: Kecskemét, Gokart Stadion2012. november 24: Évzáró
Helyszín: Dallas Étterem(Budapest)

2013. február 11.: Évnyitó/Közgyűlés.
Helyszín: Mogyoród, Hungarokart Center.
Az éves beszámolók és az idei évre tervezett programok ismertetése után következhetett a féktelen száguldozás. Legalábbis a gokart pályán.

Évnyitó 2013

2013. június 29.: Gyémánttúra EVO XVI.

2013. november 9.: Évzáró
Dallas Étterem (Budapest)

  

2014. február 8.: Évnyitó/Közgyűlés.
Helyszín: Budapest, Ócsai út 5. (KUHN Kft.)

2014. április 13.: Red Sun Fest
Helyszín: Tököl, repülőtér

 Red Sun Fest

Mintegy 70 Mitsubishi gépjármű vett részt a rendezvényen. Szépségversenyen, gyorsuláson és felnikitartó versenyen több győzelmet és dobogós helyet értünk el.

2014. május 31.: Gyémánttúra EVO XVII. Start Törökbálint, cél Tárnok.
Ezúttal 20 autó vett részt ügyességi versenyünkön

2014. szeptember 13
.: 6. Országos Mitsubishi Találkozó
Helyszín: Agárd

2014. november 22.: Évzáró
Helyszín: Pizza Forte étterem (Budapest).

Mitsubishi Klub_Évzáró_2014

2015. február 21.: Évnyitó/Közgyűlés. (Budapest)

2015. március 28.: Ingyenes tavaszi átvizsgálás (Érd, Nippon Autó Kft.)

2015. április 12.: Red Sun Fest (Tököl, repülőtér)

2015. május 16.: Legendák a levegőben repülőnap és Mitsubishi találkozó (Dunakeszi, repülőtér)

2015. június 7.: Gyémánttúra EVO XVIII. (Start: Budakalász. Cél: Visegrád)

2015. július 31.- augusztus 2.: 7. Nemzetközi Mitsubishi találkozó (Agárd, Park Strand Kemping és Túrafalu)

2015. augusztus 29.: 2. Mitsubishi Carisma parkoló parádé (Soroksár, Auchan parkoló)

2015. október 17.: Szombat esti láz és Mitsubishi találkozó (Budapest, Lila-Fehérke vendégház)

2015. december 13.: Évzáró (Budapest, Pizza Forte étterem).

2016. január 30.: Évnyitó/közgyűlés (Budapest). Orosz Norbert leköszönő alelnökünk helyére Szabó Tamás lépett.

2016. március 12.: 2. Szombat esti láz és Mitsubishi találkozó (Budapest, Lila-Fehérke vendégház)

2016. április 10.: Red Sun Fest (Tököl, repülőtér)

2016. május 21.: Legendák a levegőben repülőnap és Mitsubishi találkozó (Dunakeszi, repülőtér)

2016. június 5.: Gyémánttúra EVO XIX. (Fót, Auchan - Domonyvölgy)

2016. augusztus 5-7.: 8. Nemzetközi Mitsubishi találkozó és családi napok (Agárd, Park strand kemping és túrafalu)

2016. augusztus 27.: 3. Carisma parkoló parádé (Soroksár, Auchan parkoló)

2016. október 1.: 3. Szombat esti láz és Mitsubishi találkozó (Budapest, Lila-Fehérke vendégház)

2016. december 29.: Évzáró (Budapest)

2017. február 4.: Évnyitó/Közgyűlés (Budapest)

2017. április 1.: 4. Szombat esti láz (Budapest)

2017. május 20.: Gyémántok a csúcson - Első Kékes-túra

2017. június 10.: Gyémánttúra EVO XX. (Budapest- Kiskunlacháza)

2017. június 10.: Mitsubishi Mini Meet és jótékonységi "Állat" Nap (Siófok-Kiliti)

2017. augusztus 11-13.: 9. Nemzetközi Mitsubishi találkozó és családi napok (Abádszalók)

Ezt a részt pótoljuk folyamatosan :)

2019. június 1: Gyémánttúra EVO XXII.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu