Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Új globális kisautó

2010-12-23 23:01:02
Írta: Gabo


A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) vezetői lefektették thaiföldi gyártó- és kereskedelmi vállalatuk, a Mitsubishi Motors Thailand (MMTh) harmadik gyártóüzemének alapkövét.
 
 


A létesítmény Chonburi tartományban, a Laem Chabang Ipari Parkban épül majd fel.



Az alapkő letételi ünnepségen részt vett a thaiföldi ipari miniszter, Chaiwut Bannawat, valamint az MMC elnöke, Osamu Masuko is.



A harmadik üzem az első és második gyártólétesítmény szomszédságában épül fel, s 2012 márciusában kezdi meg a sorozatgyártást. Itt készül majd a vállalat "globális kisautója"; az 1,0-1,2 literes motorral szerelt kompakt modell, mely az MMC tervei szerint még a 2011-es üzleti évben megjelenik a piacokon. Kezdetben az új üzem gyártókapacitása mintegy 150 ezer darab lesz évente, ám ez a mennyiség később évi 200 ezerre nő. A gyárban 3.000 új munkatárs dolgozik majd.



Az új üzemben készülő "globális kisautó" új modell lesz, ami egy teljesen új padlólemezre épül; ennek fejlesztése jelenleg is folyik az MMC-nél, amely a tervezés során a "kompakt", a "megfizethető" és a "takarékos" jelzőkre helyezi a hangsúlyt. A "globális kisautó" beleillik Thaiföld Öko-autós Projektjébe; ennek keretében a thai kormány ösztönözni kívánja az ország autóiparába irányuló befektetéseket, és csökkenteni az ország függőségét a fosszilis energiahordozóktól, valamint mérsékelni az üvegházhatású gázok kibocsátását. A "globális kisautó" lesz az MMC kínálatának belépő modellje, s a vállalat tervei szerint az autót világszerte globális stratégiai modellként forgalmazzák majd, amely egyaránt megfelel a fejlődő országok növekvő autópiaci igényeinek, és a már fejlett piacok elvárásainak is, ahol - az energiatakarékosság és a környezetvédelmi szemlélet jegyében - egyre gyakoribb jelenség, hogy a vásárlók kisebb autóra váltanak.

Szöveg: www.mmimport.hu

Fotók: www.mmimport.hu és www.motortrivia.com

Youtube felvétel: www.motortrivia.com

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu