Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Sokadszor is díj az i-MiEV-nek és a Triton modelleknek

2010-02-08 06:03:04
Írta: Norbi

mievdíj

Az utóbbi hónapokban sokszor számoltunk be arról, hogy a Mitsubishi valamelyik modellje díjat nyert. Nincsen ez másképpen most sem, ugyanis az i-MiEV újabb díjat nyert, méghozzá az auto motor und sport szaklap Paul Pietsch 2010 díját, a Triton modell (nálunk L200) pedig Ausztráliában lett a 2009-es év négykerékhajtású autója az Overlander magazin szerint.

Az auto motor und sport szaklap társalapítójáról elnevezett díj nyerteseit egy nemzetközi zsűri választja ki, amely az autós szaklap szerkesztőiből és 21 külföldi partner-magazin főszerkesztőiből áll. Az 1989 óta kiosztott Paul Pietsch Díjak mindig az autóipar különösen innovatív fejlesztéseit jutalmazták, s a díjra kizárólag olyan új technológiákat jelölnek, amelyek már sorozatgyártásban készülnek. Ezt a díjat érdemelte ki a Mitsubishi legújabb innovatív kisautója.

"Különösen büszkék vagyunk arra, hogy az i-MiEV elektromos autó egy nemzetközi, nagy tekintélyű zsűri döntése alapján szerezte meg ezt a világszerte jól ismert technológiai díjat. Egy ilyen elismerés birtokában bizakodva tekinthetünk az autó 2010-es európai bevezetése elé." nyilatkozta Mr. Uesugi, a Mitsubishi Motors Corporation Termékstratégiai és Fejlesztési Csoportjának vezetője.

Triton

A Triton sem szégyenkezhet, ugyanis sokadik díj kerül odaítélésre a Mitsubishi ezen modelljének. Most Ausztráliában diadalmaskodott, ahol olyan autókat előzött meg a szakmai zsűri értékelésében, mint a legújabb Toyota Prado (nálunk Land Cruiser 150) vagy a Land Rover Discovery 4.

"A Triton diadala rendhagyó esetnek számít az Overlander díjának odaítélése során, hiszen eddig még sosem nyert haszonjármű. Ám ez a kitűnő, duplakabinos autó megérdemelte a győzelmet: biztonsági felszereltsége magas szintű, dízelmotorja kiváló, terepképességei meggyőzőek, emellett pedig a közúti forgalomban is meglepően kényelmes és dinamikus."- mondta Trent Nikolic, az Overlander magazin szerkesztője.

2008-ban egyébként ugyanezt a díjat szintén egy legendás Mitsubishi, a Pajero nyerte. Nem véletlen, hogy Robert McEniry, a Mitsubishi ausztráliai elnök-vezérigazgatója büszkén nyilatkozott: "Boldoggá tesz minket, hogy a Triton pick-up nyerte el az Outlander 4WDOTY díjat, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy a hagyományos - és nála sokkal drágább - terepjárók fölött is diadalt aratott. Az a tény, hogy a Pajero és Triton modellekkel 2008-ban és 2009-ben is vállalatunk győzött, szinte bebetonozza a Mitsubishi megbecsült pozícióját a négykerékhajtású autók mezőnyében."

Norbi

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu