Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Párizsi Autószalon-Mitsubishi újdonságok

2008-10-09 06:08:26
Írta: Norbi
új colt2

Jelenleg zajlik Európa egyik legnagyobb Autókiállítása Párizsban, melyen természetesen a Mitsubishi is jelen van. Több újdonságot is bemutat a gyár, lássuk mik is ezek...

Az egyik fő látványosság az Új Lancer 5 ajtós változata, a Lancer Sportback (világpremier). A végleges formatervről már régebben lerántották a leplet, most élőben is megtekinthető a szériaváltozat. A Sportback-ből kapható majd Ralliart változat is, mely az EVO X csökkentett teljesítményű motorját és hajtásrendszerét kapta meg.

Lancer Sportback


A másik világpremier a 2009-es Colt. Modell frissített változatról van szó, tehát alapjaiban nem változott a kisautó, csak külsejében és motorválasztékában. A külső design mostmár a Lancerhez igazodik, megkapta a Colt is a Lanceren látható orrkiképzést. Hátul is változott, eltűntek a tetőig érő lámpák, helyüket kisebb, a hátsó szélvédő alatt elhelyezkedő lámpák vették át. A motorválaszték terén is történtek változások. Az eddig csak a háromajtós CZT-ben kapható turbómotor már elérhető az ötajtós Colt esetében is, Colt Ralliart néven. A 2008-as Párizsi Autószalon a hibrid, kis emissziójú motorok jegyében zajlik, a Mitsubishi sem marad ki a sorból: bemutatták a Colt Clear Tec nevű modellt, melyet automatikus indítás és leállítás funkcióval láttak el. Ez azt jelenti, hogy minden megállás alkalmával (például piros lámpánál) leáll a motor, majd a gázpedál lenyomásával újraindul. Az 1,1 és 1,3 literes motorok esetében is elérhető lesz a Clear Tec változat. További újdonság a Colt Clear Tec FFV: flexible-fuel vehicle, vagyis E85 tankolására alkalmas modell! A Diesel-motort kedvelőknek viszont rossz hír, hogy a kis kereslet miatt úgy döntött a Mitsubishi, hogy a továbbiakban a Colt nem érhető el gázolajos változatban.

 

új colt


Racing Lancer: a Pajero Evolutiont a 2009-es Dakar ralitól leváltó új versenyautó. Több módosítás is történt a Pajero Evo-hoz képest, máshol helyezték el a tankot és a pótkerekeket, hogy jobb legyen a súlyelosztás és az autó kezelhetősége. A legnagyobb várakozás természetesen a motort illeti, hiszen eddig Dakart még Diesel motoros autóval nem nyertek és a Mitsubishi legfőbb célja, hogy a Racing Lancer legyen az első! 3 literes, V6-os Diesel motor, kétfokozatú turbófeltöltővel: 280 Le és 650 Nm!
Lancer Racing


Természetesen kiállították az iMIEV modellt is, mely egy teljes egészében elektromosan hajtott kisautó. A hagyományos belső égésű motor helyén egy nagyteljesítményű elektromotor kapott helyet, valamint egy nagy kapacitású Lítium-ion akkumulátor. A miniautó végsebessége 130 km/h, hatótávolsága pedig 160 km, tehát ideális városi autónak ígérkezik. Szériagyártását és az eladás kezdetét 2009-re tervezik Japánban. Jelenleg a flottatesztek zajlanak Japánban, de hamarosan az Egyesült Államokban és Izlandon is megkezdődik az együttműködés a helyi áramszolgáltatókkal, hogy minél hamarabb elindulhasson a tesztprogram.
Modell Kiállított modellek száma Megjegyzés
Lancer Sportback 3 Világpremier
Colt 4 Világpremier, modell 2009
Racing Lancer 1 Bemutatóautó
i MIEV 1 Tesztautó, Európa
Lancer 2 Japánban Galant Fortis
Lancer Evolution 1  
Outlander 1  
Pajero 1 Spaciális európai modellváltozat
L200 1  
Grandis 1  
Összesen 16  

Norbi

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu