Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Mitsubishi MRJ

2009-06-27 17:39:46
Írta: Norbi

mrj

Manapság nem csak az autógyártásban fontos a kisebb fogyasztás, kisebb károsanyag kibocsátás, röviden a gazdaságosság és a környezetvédelem, hanem például a repülőgépiparban is egyre fontosabb ez a kérdéskör.

A Mitsubishi Heavy Industries már eddig számos nagy répülőgépgyártó beszállítója volt, most egy külön vállalat (Mitsubishi Aircraft Corporation) keretében fejleszti a Mitsubishi MRJ (Mitsubishi Regional Jet) névre keresztelt, helyi közlekedésre szánt sugárhajtású repülőtípusát. Az új repülő 70-90 utas szállítására alkalmas, a kiviteltől függően. Az MRJ90 hossza 36m, kisebb testvére, az MRJ70 33,6 m. Szélességük megegyezik, majdnem 30 m.
Miért is különleges ez az új típus? A mostani hasonló kategóriájú repülőgépekhez képest 20%-kal kisebb lesz a környezetre gyakorolt hatása, köszönhetően annak, hogy a mérnökök mindent bevetnek annak érdekében, hogy a gép még áramvonalasabb, még könnyebb legyen, illetve kevésbé környezetszennyező hajtóműveket építenek be. Ezt persze úgy teszik, hogy a 70-90 utas a lehető legkényelmesebben foglalhasson helyet a repülőgépen. A repülőgépek hatótávolsága kiviteltől függően 1600 és 3300 km között változik.
Az első szállítást 2013-ra tervezi a Mitsubishi Aircraft Corporation.

www.mrj-japan.com

Norbi

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu