Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Mitsubishi i-MiEV-ek a Dán Királyságnak

2010-07-04 11:14:34
Írta: Norbi


A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) június 24.-én bejelentette, hogy a tokiói dán nagykövetségen a vállalat és a Dán Királyság kormányának képviselői közös szándéknyilatkozatot írtak alá az új generációs, elektromos hajtású i-MiEV modell (EV) népszerűsítéséről Dániában.

A megállapodás alapján a Dán Királyság kormánya 2011-ben vagy azt követően i-MiEV modelleket állít be autóparkjába, ezzel segítve az EV-k népszerűsítését és a működésükhöz szükséges infrastruktúra kialakítását. Dánia a belföldi CO2 kibocsátás csökkentése érdekében számos környezetvédelmi lépést kezdeményez kormányzati szinten - ezek közé tartoznak az EV-kre vonatkozó adókedvezmények is -, s most az MMC választotta együttműködő partneréül az elektromos autók dániai népszerűsítésére.

A Dán Királyság tokiói nagykövete, Franz-Michael Skjold Mellbin örömmel üdvözölte a megállapodást: "Örömmel jelentem be, hogy a Dán Királyság kormánya és a Mitsubishi Motors Corporation közös szándéknyilatkozatot írtak alá az elektromos autók népszerűsítéséről Dániában. Japán és Dánia vezető szerepet játszanak a környezetvédelmi technológiák területén, ám az elektromos autókról szóló megállapodás jóval többet jelent a két állam iparának kölcsönös erősödésénél, hiszen az egész világ környezetvédelméhez hozzájárul. Bízom abban, hogy a Mitsubishi Motors Corporation technológiai lehetőségeinek és Dánia technológiai innovációjának egyesítése új megoldásokat szül majd!"

 


Az MMC elnöke, Osama Masuko hozzátette: "Boldog vagyok, hogy Dánia, a világ egyik leginkább környezettudatos állama a Mitsubishi Motors vállalatot választotta partneréül az elektromos hajtású járművek népszerűsítésére. Hiszek abban, hogy képesek leszünk hozzájárulni a még inkább környezettudatos dán társadalom kialakításához."
 
Az MMC Japánban és Hongkongban már forgalmazza i-MiEV modelljét. A vállat már a világ számos államával írt alá ehhez hasonló, közös szándéknyilatkozatot - többek közt a Monacói Hercegséggel és Írországgal -, támogatva e kormányokat munkájukban, amelynek célja az elektromos autók megismertetése és népszerűsítése.

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu