Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Mitsubishi i-MiEV Ausztráliában

2010-07-04 10:12:24
Írta: Norbi

A Mitsubishi Motors Corporation június 2.-án bejelentette, hogy júliustól megkezdi elektromos kisautójának, az i-MiEV-nek a kiszállítását Ausztráliába.


Az utóbbi hónapokban folyamatosan olvashatjuk a híreket a Mitsubishi elektromos kisautójának térhódításáról. Ázsiától, Európán keresztül Észak-Amerikában is folyik a kisautó tesztelése vállalatok, városok által. 2010 februárja óta 2 db i-MiEV teljesít szolgálatot Ausztráliában is, egy az ottani importőr, különböző áramszolgáltató vállaltok és más jogi személyek együttműködésében szervezett, az elektromos járművek népszerűsítését célzó programban. 

A programot kiterjesztve júliusban további 40 db i-MiEV érkezik a szigetországba, melyeket az ügyfelek kibérelhetik kipróbálás, tesztelés céljából.


Az i-MiEV értékesítése Japánban, 2009 júliusában kezdődött meg - először elsősorban vállalatok és önkormányzatok számára, majd idén áprilistól kezdve magánszemélyek számára is. Nagyszerű környezeti teljesítménye és az ilyen kisméretű autók esetében természetes könnyű kezelhetőség mellett az i-MiEV sok elismerést kapott teljesítménye, stabilitása, csendessége és kényelmes futása okán is.  

A hazai, japán területen kívül Hong Kong után az Ausztrál lesz a második piac, ahol forgalmazni kezdik az i-MiEV modellt. Hong Kongban idén májusban kezdődött az értékesítés.

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu