Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Minicab-MiEV

2011-05-17 05:53:22
Írta: Norbi

A Mitsubishi Motors Corporation Japán minden Mitsubishi-márkakereskedésében megkezdte a rendelések felvételét a MINICAB-MiEV elektromos hajtású mini EV-haszonjárműre, aminek forgalmazása az év vége felé kezdődik.

A MINICAB VAN mini haszonjárműre épülő MINICAB-MiEV az i-MiEV után a vállalat második, új generációs elektromos hajtású modellje. MINICAB-MiEV fejlesztése során a Mitsubishi mérnökei messzemenőkig kihasználták az i-MiEV megalkotása során összegyűlt technológiai tudást, hogy olyan autót készíthessenek, amely egy haszonjárműtől elvárt praktikumot és teljesítményt nyújtja. A fejlesztés fontos szempontja volt még a megbízhatóság, a tartósság és az alacsony fenntartási költség is. A jármű flottaszintű tesztjét a Yamato Transport Co., Ltd. 2010 októberében kezdte meg, hogy ellenőrizzék az autó gyakorlat használhatóságát.



A tervek szerint a MINICAB-MiEV kétféle akkumulátor-mérettel lesz rendelhető, hogy tökéletesen igazodjon a vásárlók igényeihez.
A kormányzati támogatással is kalkuláló előzetes számítások szerint MINICAB-MiEV nettó fogyasztói ára körülbelül 1.700.000 (10,5 kWh-s változat), illetve 2.050.000 jen (16,0 kWh-s változat) lesz. A számítások alapjául az a feltevés szolgál, hogy a japán kormány öko-autókra nyújtott támogatása a 2011-es pénzügyi évben ugyanolyan mértékű lesz, mint 2010-ben. Az i-MiEV modellhez hasonlóan a MINICAB-MiEV is egyaránt megvásárolható lesz lízing-konstrukcióban és készpénzért is.

Forrás: mitsubishi.hu

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu