Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Ma este a Föld órája

2011-03-26 16:19:25
Írta: Norbi


Március 26-án este 20.30-kor ismét lesz WWF Föld Órája. Csatlakozzunk mi is a kezdeményezéshez és tegyünk valamit környezetünkért.

Március 26-án este 20.30-kor ismét lesz WWF Föld Órája. A Budapest fényeit a Budai Vár Savoyai-teraszáról fogják lekapcsolni, ahol mindenkit szeretettel várnak. A páratlan látvány mellett, amint sötétbe borulnak a hidak, a Parlament és a Duna-korzó, lesz remek zene és buli a várudvaron kongadobosokkal, tűzzsonglőrökkel, fényfestőkkel, és fényküllős biciklisekkel.

A világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának keretében 60 percre az egész bolygón elsötétülnek a metropolisok fényei, az ikonikus épületek, és sok millió háztartás.

Aki még nem regisztrálta magát az akcióra, az holnap estig megteheti a honlapon.

Néhány érdekesség a hazai csatlakozók közül: a ferihegyi repülőtér teljesen lezárja az egyik kifutópályáját a Föld Órája időtartama alatt. Kialszanak a pályafények, a bevezető fénysor, és a földetérési-zóna speciális lámpái. Aki csendesebb programra vágyik, az is számtalan lehetőség közül választhat, több étteremben, sőt a New-York kávéházban is gyertyafényes vacsorát tartanak.

Természetesen nem csak a fővárosban lesznek programok, Szegeden a WWF és Közép-Európa legzöldebb egyeteme közösen szervezi a rendezvényt, de az ország több településén lesznek fáklyás, gyertyás felvonulások, filmvetítések, csillagászati bemutatók, ezekről bővebb információ az Események menüpont alatt található.

A részletes program megtalálható az alábbi linken:
http://wwf.hu/hirek/aktual/1/fold-oraja-lekapcsolas-program

A 2011-es akció idején a világ számos pontján tartanak majd lekapcsolós eseményt. A Föld országai közül pedig egyre több tartja fontosnak a 60 perc sötétséget. Idén a csatlakozó országok száma rekordot döntött, elérte a 133-at.

Csatlakozzunk mi is a fenti kezdeményezéshez és erre az egy órára kapcsoljuk le a feleslegesen világító lámpáinkat!

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu