Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Japánban már kapható a hibrid Fuso Canter

2012-05-30 22:35:19
Írta: Gabo

Megkezdődött a Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid árusítása Japánban. A Daimler hibrid kisteherautójának előző szériájából már készült néhány darab, a tavaly felújított modellcsalád dízel-elektromos típusa azonban még csak most került a kereskedésekbe.

2006-tól került forgalomba a hibrid hajtású Canter, azóta 1200 jármű hagyta el a gyárakat, kizárólag jobbkormányos kivitelben. Európában lényegében csak tesztjelleggel szerepelt a kisteher.

Japánban, Ausztráliában, Írországban és Hong-Kongban azonban viszonylag nagy népszerűségnek örvendtek a kocsik. Ráadásul akkortájt még nem is volt akkora érdeklődés a hibridek körül, most azonban bekövetkezhet a robbanás a kereslet miatt. A Mitsubishi éppen ezért balkormányost is készít az új hibridből és többek között Európában is piacra dobja a Canter alternatív hajtáslánccal felszerelt változatát.

Mivel az új modellcsaláddal bemutatott dupla-kuplungos váltót – Duonic – is megkapja a gép, ezért ez lesz a világon az első olyan haszongépjármű, mely e két technikai fejlesztést kombinálja. A teherautó jóval túlteljesíti a Japánban 2010 óta érvényben lévő JP09-es normát, nitrogén-monoxid és koromkibocsátása 30%-al alacsonyabb az előírásnál. Gazdaságilag is jelentős lehet a hibrid Fuso használata, fogyasztása 25%-al kisebb, mint a hagyományos dízel változaté.

Forrás:Kamionhírek.hu

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu