Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Gondoltunk a honlapra!

2010-07-03 15:27:59
Írta: Norbi


Pontosan két év telt el azóta, hogy 2008-ban teljes mértékben megújítottuk honlapunkat, így itt volt az ideje, hogy az azóta szerzett tapasztalatok alapján tovább bővítsük honlapunk szolgáltatásait. Ez most megtörténik, mostantól már az új, kibővült oldallal találkozhattok!

A következőkben - a teljesség igénye nélkül - szeretném bemutatni a fejlesztés eredményeit, melyet a továbbiakban a felhasználók és a szerkesztők is élvezhetnek, ugyanis a honlap megújítása két vonalon indult el: a felhasználói felület bővítése mellett fontos célkitűzés volt, hogy a szerkesztői felületet is módosítsuk, hogy az oldal mindennapi szerkesztése egyszerűbb, könnyebb, gyorsabb legyen. Elég legyen annyi, hogy ez meg is valósult, a részletekbe nem mennék bele. Nézzük inkább a felhasználói felület változásait: 

  • Design:
 A két éve kialakított design alapvetően jó volt, apróbb finomítások, módosítások kerültek elvégzésre. Frissült az oldal fejlécében futó animáció, újabb Mitsubishi logók kerültek az oldalra (hírek elválasztása, Három Gyémánt oldalon a háttérben stb.), megváltoztattuk a menü sorrendjét, a tartalommal még nem rendelkező menüpontokat láthatatlanná tettük. Az új szerkesztőnk lehetővé teszi a képek "clearbox" (animált) megjelenítését, valamint flash objektumok (pl.: Youtube videók) beszúrását. Az utóbbit igyekszünk majd minél jobban kihasználni. 
  • Új menüpont:

Klubtörténet névvel új menüpontot hoztunk létre. Itt röviden, címszavakban megtalálhatjátok a Klub történetét időrendben. 

  • PDF-letöltési lehetőség:
A Hírek, Események, Technika rovatokban írt cikkeket ezentúl lementhetitek PDF formátumban. Ehhez nem kell mást tennetek, mint a cikkek alján levő PDF-ikonra kattintani.
  • Hozzászólási lehetőség:
Ezentúl nem csak a fórumban van lehetőség véleményetek elmondására, hanem közvetlenül a cikkek alján is. Ezt azok a klubtagok tehetik meg, akik regisztrálnak a honlapra. Ezt a funkciót a Hírek, Események, Technika rovatokban megírt cikkek esetében tehetitek meg, valamint támogatóink esetében is, vagyis véleményt mondhattok róluk, ajánlhatjátok őket stb..
  • Fórum:
A honlap fejlesztése közben merült fel az igény, hogy javítanunk kellene a lapozáson a fórumban. Ez különösen a sok hozzászólással rendelkező topicokban jelentett problémát. Ezentúl minden tizedik oldalra rá lehet kattintani az elejétől a végéig és az aktuális oldal utáni 10 oldal kattinthatóvá válik. Reméljük, hogy így már könnyebben megtalálható egy-egy hozzászólás vagy annak is segít, aki a végigolvasásra adja a fejét.
  • Bannerek:
Támogatóink jelezték, hogy lenne olyan közöttük, aki szeretne jobban látszódni az oldalon, mint jelenleg a Támogatók menüpontban. Ezért mostantól bannerek helyezhetők el az oldalon. Egy nagyobb középtájon a hírek, események stb. fölött és több kicsi (140 px szélességűek) a bal oldali sávban. A lehetőség már megvan, de egyelőre még nem dolgoztuk ki, hogy ezeket a felületeket milyen feltételekkel lehet igénybe venni.
  • Regisztráció, belépés:
Talán ezen a területen történt a legnagyobb változtatás, ezért ezt részletesen ismertetném. Mostantól a honlapra és a fórumba történő regisztrálás menete a következő:
  1. A felhasználó a főoldal fejlécében levő "Regisztráció" gombra kattint
  2. Kitölti a regisztrációs adatlapot
  3. Kap egy e-mail a klubtól, hogy a honlapra történő regisztrációt pár napon belül aktiváljuk a klubtagság meglététől függően, de a fórumba már be tud lépni a megadott felhasználónévvel és jelszóval
  4. A klub aktiválja a regisztrációt
  5. A klubtag e-mailt kap, hogy aktiváltuk a honlap regisztrációját, így már oda is be tud lépni
Összefoglalva a legfontosabb változás, hogy ezentúl nem kell mindkét helyre külön regisztrálni, elég a honlapon, az automatikus regisztrációt jelent a fórumba is. Aki csak a fórumba szeretne regisztrálni, azt a fórumban megteheti külön.
A bejelentkezés ugyanígy működik: vagyis a honlapon történ bejelentkezés egyben fórum bejelentkezést is jelent, ami fordítva is igaz, tehát ha valaki a fórumba jelentkezik be és van honlap regisztrációja is, a bejelentkezés a honlapon is megtörténik automatikusan.
Mi történik a már meglévő felhasználókkal? Összehasonlítottuk a honlap és a fórum adatbázisunkat és szinkronizálni fogjuk a jelszavakat abban az esetben, ha valamelyik felhasználó ugyanazzal a névvel regisztrált mindkét felületre, de eltérő jelszavakkal A honlapon használt jelszavakat szinkronizáljuk majd a fórumba, vagyis a honlapon használt jelszóval lehet ezentúl belépni a fórumba az adott felhasználók esetén. Az automatikus bejelentkezés így ezeknél a felhasználóknál is működni fog. Aki más névvel regisztrált a két felületre, annak ezután is külön-külön kell mindkét felületen bejelentkezni.
A jelszavak szinkronizációja hamarosan megtörténik, csak előbb fel kellett tölteni az új honlapot és el kell végezni pár módosítást. A szinkronizációról a fórumban értesítünk majd benneteket!
Mi történik, ha elfelejted a jelszavad? Ha rossz jelszót írsz be a honlap fejlécébe, egy bejelentkezés oldalra jutsz, ahol találsz egy "Elfelejtett jelszó" linket. Erre kattintva megváltoztathatod jelszavadat!
  • Galéria:
Létrehoztunk egy galéria menüpontot is, itt az eseményeinkről készült képeket tekinthetitek majd meg. Egyelőre ez a menüpont még nem látszik, de hamarosan töltünk fel képeket és akkor látható lesz már!

Röviden összefoglalva  ezeket a fejlesztéseket végeztük el a honlapon. Ezúton szeretném ismét megköszönni Berei László és Szabó Bálint munkáját. Ha bárki honlapot szeretne készíttetni vagy felújíttatni, bátran ajánlom Őket!

Ha a honlappal kapcsolatban bármilyen észrevételetek, gondotok van, kérem jelezzétek Nekem vagy a fórumban! Vannak még apróságok a honlapon, melyeket javítanunk kell, ezen folyamatosan dolgozunk az elkövetkezendő napokban.

Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu