Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

Földrengés és tsunami Japánban (frissítve)

2011-03-15 07:03:07
Írta: Norbi

Egy elsodort Mitsubishi F2 vadászgép

Ahogy azt már mindenki hallhatta, láthatta és olvashatta, 2011. március 11.-én, magyar idő szerint kora reggel hatalmas erejű földrengés rázta meg Japán észak-keleti részét. A földrengést hatalmas tsunami követte, mely iszonyatos pusztítást végzett az országban.

2011.03.16. A Mitsubishi Heavy Industries segítsége:

A Mitsubishi Heavy Industries 500 millió yen (kb. 1 milliárd 200 millió Ft) adományról döntött, melyet az érintett területek ujjáépítésére fordítanak.

Emellett az MHI vállal minden feladatot kapacitásain belül annak érdekében, hogy a lerombolt területek minél hamarabb ujjáépülhessenek. Az MHI kész mérnököket, anyagokat biztosítani ezen feladatok elvégzéséhez.

Továbbá a következő napokban megtesznek mindent, hogy segítsenek az áldozatoknak.

2011.03.16. A Mitsubishi Motors Corporation segítsége:

A Mitsubishi Motors Corporation részvétét fejezi ki a Tohoku földrengés áldozatainak, továbbá teljes szívükből imádkoznak, hogy az elpusztított területek minél hamarabb felépüljenek.

Az MMC arról döntött, hogy 30 millió jen (72 millió Ft) gyorssegélyt biztosít az áldozatoknak és az elpusztult területek újjáépítésére, továbbá járműveket biztosít a helyi hatóságok részére.

Emellett az MMC, tengerentúli importőrei, valamint üzleti partnerei közösen dolgoznak azon, hogy további segítséget, adományokat nyújtsanak az érintetteknek.

2011.03.16. A gyárak működése:

A mai nap folyamán (2011.03.16.) mindhárom MMC gyárban megindult a termelés. Emellett döntöttek arról, hogy a holnapi nap (2011.03.17.) folyamán is folytatódik a termelés. A pénteki és az azt követő napok termeléséről később döntenek a körülmények figyelembevételével.


2011.03.15. A Mitsubishi Motors Corporation bejelentése a gyárak működésével kapcsolatban:


A Mitsubishi gyártóbázisai a következő helyeken találhatóak:
    1. Aichi Prefektúra (Nagoya gyáregység)
    2. Gifu Prefektúra (Pajero Manufacturing Co., Ltd.)
    3. Okayama Prefektúra (Mizushima gyáregység)
A fenti gyárak egyike sem érintett a földrengés és tsunami okozta károkban, viszont az MMC néhány beszállítója sérüléseket, károkat jelentett.

Ezért a Mitsubishi felfüggeszti gyártóüzemei működését március 14-15.-én. A szükséges alkatrészek beszerzése 16.-ra biztosítottnak látszik, így aznap megindulhat a termelés. Az utána következő napok termeléséről később döntenek annak függvényében, hogy lesz-e elég nyersanyag.

2011.03.15. A Mitsubishi Electric segítsége:

A Mitsubishi Electric bejelentette, hogy a Mitsubishi Electric csoporthoz tartozó vállalatok összesen 500 millió jent (kb. 720 millió Ft) adományoznak a földrengésben érintettek megsegítésére. Emellett a Mitsubishi Electric megszervezi a vállalat alkalmazottai által világszerte felajánlott adományainak célba juttatását, figyelembe véve azt, hogy hol mire van szükség.
Emellett azt is megfontolják, hogy a vállalat termékeiből és más termékekből is ajánlanak fel az érintetteknek.



Hozzászólások

» Eddig még nem szólt hozzá senki.

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu