Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy a szerelőnél (nem márkaszerviz) raboskodó szerelmemet végre újra használhassam (Pajero Pinin 1.8 GDI (2001)).
6 hónapja a kipufogó első részén lévő flexibilis összekötőt (közvetlenül a leömlök közösítése után található, fémes szövet borítja) kicserélték és a rögzítést meghegesztették egy márkafüggetlen szervizben, ahova már 2 éve viszem a kocsit apró-cseprő dolgokkal. A szervizből már úgy hoztam el, hogy motorfék utáni nagy gázadás esetén könnyen lefulladt a motor (4 éve használom és jó ha 2 alkalommal lefulladt korábban, az is az én hibámból). A hiba hideg és meleg motor esetében is jelentkezett, így 4 nap múlva felhívtam a szervizt, ahol azt mondták, járják vele nyugodtan, mert majd beállítja magát (Mondjuk ezt nem nagyon értettem, de nem értek hozzá, így elfogadtam.). A következő nap már csak nehezen indult és a fordulatszám 800-2000 között összevissza "ugrált", mintha túráztatnám a kocsit, illetve ha elindultam vele és 1200-1400 alá esett a fordulat, le is fulladt és újraindítani is nagyon nehéz volt. Ezért azonnal visszavittem a szervizbe.
Állítólag semmi hiba jelet/kódot nem tudtak kiolvasni (illetve azóta sem), így csak annyit tudtak biztosan megállapítani, hogy túl sok benzint kap valamiért. Lassan 6 hónapja náluk van, de semmi lényegi előrelépés. Kicserélték a gyertyákat, kipróbálták másik, jól működő motorvezérlővel, kitisztíttattak a befecskendezőket (hátha azok nem zárnak, de a műszeres bevizsgálásnál se volt velük komoly gond és tisztítás után szinte gyári, új adatokat mértek velük), kimérték a teljes elektronikát és minden jónak bizonyult. Állításuk szerint jókor jó jelet ad a vezérlés, …. és ők se nagyon értik, mi lehet a gond. Ígéretük szerint elkezdenek lépésről lépésre végig menni újra mindenen.
Találkozott valaki ilyen hibával? Van esetleg, aki tudna segíteni? Nem tudok mit tenni, a számla pedig egyre nagyobb lesz (hozzáteszem abból a szempontból korrektek, hogy munkadíjat már jó ideje nem számolnak, csak alkatrészt).
Előre is köszönöm a segítséget!!!
Endre