Szerző: amartok » 2017.08.09. 19:21
Sziasztok, segítséget kérnék néhány dologban, remélem itt tud valaki rá válaszolni.
Pár napja vásárolt 2007-es 1.5 diesel Colt az alábbi furcsa dolgokat produkálja.
- Hideg indítás (10 fok külső hőmérséklet van még, Anglia) az izzítás visszajelzés eltűnik pár másodperc után ahogy annak lennie is kell, majd járó motor mellett egyből újra felvilágít és kb. további 30mp-ig még világít,majd kialszik. Meleg motor esetén már nem csinálja. Ez hibára utal vagy normális?
-A műszerfalon a digitális órán az alsó sorban nem látszik semmi infó. Azaz a rádió bekapcsol de nincs kijelzés. Menü gombra nem jelenik meg a beállítási lehetőség. Az áltag/pillanatnyifogyasztás és egyéb infókat váltó gombra nem reagál. Lehetséges hogy a fedélzeti kijelző teljesen halott? Ilyen hibákat máshol nem olvastam,csak hogy lenullázódik,vibrál, kialszik stb....
- Meleg motor leállítása után (hidegnél nem) egy pár másodpercig lassuló csörgő hang hallható, (olyasmi mint egy ventilátor lapátba beleérne valami). Meghallgatva a motor előtt lévő nem tudom az katalizátor vagy első/felső kipufogó felöl jön a hang.
- A váltó minden sebességi fokozatot tökéletesen vesz, azonban bármikor üres állásba húzása esetén nem ugrik vissza magától üüres állásba. Bemegy középállásba,de mintha feszülne, ott marad a két fokozat között,csak minimális rásegítéssel kerül középre. Illetve nincs az a minden kocsi által általam ismert laza kotyogása balra-jobbra. Hallottam olyat, hogy a 2008as széria előtti diesel típusok esetén ez néha jelentkezik, de nem okoz későbbi gondot/meghibásodást. Nem tudom ez igaz-e...
Amennyiben valakinek van hasonló tapasztalata vagy ötlete előre is köszönöm.
Természetesen szerelőhöz elkerül, de szeretnék előtte nagyobb rálátást kapni ezekről.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Szép napot mindenkinek!