- DSCF2214 másolata.JPG (375.34 KiB) Megtekintve 14053 alkalommal.
Sziasztok ASX tulajok!
Megosztok én is pár infót az autómról. Egy 1.6-os benzinesről van szó, 2010-es évjárat, most nemrég került bele a 60.000-ik km.
Ausztriából hozattam be, 17e km-rel vettem 1,5 évesen.
Csak Budapesten használom, nekem itt városban 7,3-7,5l-es az átlagfogyasztásom, lendületes vezetéssel, sok klímázással (télen is,
gyorsabban párátlanít). Érdekes módon a műszer fogyasztásra mindig kicsit többet mutat.
Nem elérhetetlen városban sem a 6-6,5l-es fogyasztás, még tojások sem kellenek a pedálok alá, csak minél kevesebb piros lámpa.
Szerintem ez a 117LE éppen elegendő az autó kis önsúlyához, persze versenyautós feelinget és ülésbe-préselős gyorsulást senki
ne várjon tőle.
Az alap extrákon kívül navigációs hifi van benne tolatókamerával, nagyon feldobja az amúgy eléggé unalmas gyári középkonzolt.
Amit hiányolok belőle, az a hatodik sebesség-fokozat. Autópályás 130-as tempónál nagyon pörög a motor (emlékeim szerint 3300ford/min),
sokat javítana az ennél tempónál jellemző 8l-es fogyasztáson.
Kapott egy kis "optikai-tuningot", full ledes hátsó lámpákat, a fényezéshez passzoló színben.
Illetve most rakatom bele a már megrendelt gázrugókat a géptető kitámasztáshoz.
Észrevételek: első toronycsapágyak hangját már hallom, a mostani SUV-okra jellemzően ebben is alulméretezett tűgörgős toronycsapágyak
vannak, szerencsére az áruk sem drága.
A bőrkormány varráshoz közeli részén kopásnyomok, pedig sem a kezem érdessége, sem a futott kilométerek nem indokolnák.
Ez mindenképp anyagminőségi probléma.
Mostanában alapjáraton néha kicsit "kopogós" hangja van, ennek okára még nem jöttem rá, mindig megszűnik hamar.
Olajfogyasztás nincs, lánc nem csörög, gyújtógyertyákat majd ellenőriztetem.