Általános csevej

Lancer tulajok fóruma

Moderátor: ogtrai

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: LeveliBeka » 2018.09.13. 06:46

Kösz, ez alapos volt :) már csak időt kell minderre találnom...
2007 Mitsubishi Lancer 1.6 Invite
LeveliBeka
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2012.03.20. 14:15
Tartózkodási hely: Szentendre
auto tipusa: Mitsubishi Lancer 1.6 Invite

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: Anakin » 2018.09.12. 22:27

LeveliBeka írta:Alapozó nem volt, ez igaz. Van itthon Hammerite-om, igaz, nem alapozó, hanem selyemfényű fekete festék. Olyat lehet, hogy azt használom alapozónak? Tehát:
- Hammerite fekete festék;
- kitt (eddig is kétkomponensűt használtam);
- festék;
- lakk;

Ez így helyesnek tűnik? Nem akarok fényezőhöz rohangálni, egyszer már engem is átkúrtak a "javítással".


Nem,az csak sima festék, szerintem ilyennel kentem le az akváriumom tartószerkezét is. Marha jól mutat, de rozsdára nem jó. Erről beszélek:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=662alapozo_tolto.jpg

Van ezüstben is, bár lényegtelen a szín, úgyse látszik. A lényeg, hogy rozsdagátló legyen és rozsdára kenhető (ezt tartalmazza a leírás). Erre kentem rá a 2k-s töltő-alapozó kittet, amit rátettem a fotón. Ezelőtt kell az üvegszálas kitt, amivel a nagyobb lyukakat lehet "becsinálni", mint az esetedben, de ha csak sima hervadás és 1-2mm-nél nem nagyobb a lyuk, akkor elég ez is. Hamar szárad, nagyon jól tapad a hammerite-ra és irtó jó vele dolgozni. Egyébként minden rendes kitt 2 komponensű szinte, amit említettem, ott "csak" az üvegszál a lényeg. Szóval:

-drótkefe - portalanítás (sűrített levegővel v. erős tüdővel :) ) - zsírtalanítás - rozsdagátló (alapozó)
- (üvegszálas) kitt (az üvegszál opcionális, csak nagy lyukra) Ezt kell úgy, hogy ne "lógjon ki", mert csiszolni nem fogod egykönnyen, az tuti. Nagyjából érje át a lyukat, de lehet, jobban jársz, ha nézel vmi lemezdarabot oda és körbekitteled kívűl-belül ahogy tudod.
- csiszolás kb. 240-es papírral szárazon - portalanítás - zsírtalanítás, ha szükséges (nem használsz kesztyűt v. hozzáérsz)
- 2k-s töltő alapozó kitt - csiszolás 400-as körüli papírral szárazon; megvárod míg megszárad újrakittelhető idő múlva és újra rá, vékonyan. Aztán 800-as csiszolópapír ameddig nem kapsz tökéletesen sima (nem homorú, nem domború) felületet. Ha nem jó, újra kitt vékonyan+800-as papír, amíg jó nem lesz
- primer filler qrva vékonyan, 4x-5x is neki mehetsz, 20-30centről egyszer végigfújva, csak ne folyjon meg, amíg homogén fehér felületet nem kapsz (v. amilyen színű a filler). Jobb a fehér, azon a legkönnyebb észrevenni a felületi hibákat. Ha kész, portalanítás+zsírtalanítás
- szín
-lakk
-polír

Az előírt száradási időket tartsd be szigorúan, ez fontos, tapasztalat. Mindegyik cuccra rá van írva, mihez mennyi idő kell, hány fokon.
Tapasztalatból ez a filler jött be:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=765filler_rucsi.jpg

Ha van legalább 22-23 fok, 5-10 perc alatt szárad és mehet a köv. réteg így nem tart 1 hétig az egész móka. Mellé a kedvenc rücsimet fotóztam, ez is bizonyított már sok évet és nem kell nagy ész meg tapasztalat a használatához. Olcsó és sokáig jó, na meg hamar szárad. Ezzel szoktam a sárvédőíveket belülről az alvázvédőre fújni 2 rétegben meg a küszöböt. Akril-barát, színt is lehet rá fújni később, ami a küszöbnél jó dolog :)

Látom, szentendrei vagy, ezért ajánlom a bevált boltot budakalászon:
https://www.totallux.hu/

Színkeverést is csinálnak spray-ba is, minden van náluk, az árak jók és segítőkészek. Kivéve a színkeverő csávó az épület oldalában.
Ничего не плохо, только по другому хорошо.
Avatar
Anakin
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2008.09.20. 17:33
Tartózkodási hely: Budapest
auto tipusa: Lancer X 1.8b

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: LeveliBeka » 2018.09.12. 20:54

Alapozó nem volt, ez igaz. Van itthon Hammerite-om, igaz, nem alapozó, hanem selyemfényű fekete festék. Olyat lehet, hogy azt használom alapozónak? Tehát:
- Hammerite fekete festék;
- kitt (eddig is kétkomponensűt használtam);
- festék;
- lakk;

Ez így helyesnek tűnik? Nem akarok fényezőhöz rohangálni, egyszer már engem is átkúrtak a "javítással".
2007 Mitsubishi Lancer 1.6 Invite
LeveliBeka
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2012.03.20. 14:15
Tartózkodási hely: Szentendre
auto tipusa: Mitsubishi Lancer 1.6 Invite

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: Anakin » 2018.09.12. 20:09

LeveliBeka írta:Hasznos leírás. Nekem is a jobb hátsó sárvédőnél indult meg, de még nem nagyon. Két éve nekikezdtem: lecsiszoltam, de sajnos egy százforintosnyi részen elfogyott az anyag és átlyukadt. Nem túl jó helyen van, mert ott két lemez találkozik, van köztük pár centi, így nem tudtam alaposan kitisztítani. Kapott kittet, festéket, lakkot, de már ismét rügyezik, tehát nem sikerült jól. Máshol eléggé rozsdamentes az autó. Láttam más Lancert is, olyan időset, mint az enyém, az ugyanott még rosszabb volt.


Szia! Azért rügyezett ki, mert nem volt jó az alapozó v. lemardt. A kitt csak takar, alatta ugyanúgy dolgozik a rozsda. Van olyan rozsdagátló hammerite alapozó, amihez elég ha csak a pergő rozsdát ledrótkefézed és kész, de zsírtalanítani akkor is kell. Nekem Obi van a legközelebb, ott tutira van választék, ezt ismerem, ehhez nem kell szakbolt Viszont a lyukhoz kell, erre tökéletes megoldás lehet a két komponenses üvegszálas (!) kitt. Tavaly tavasszal 2200Ft-ért vettem ilyet egy fényező boltban, mert a galantomon a pótkerék melletti doblemez a hajlásban akkor anyag-folytonosságot szenvedett, hogy a kezem is átfért a lyukon :) Ez a cucc viszont térhálósodik és olyan kemény lesz pár perc után, hogy kalapáccsal is ütheted, nem esik ki. Tudom, mert amikor felkentem, pár kilógó szösz ottmaradt, nem dolgoztam el kapásból. Aztán meg cseszhettem, csiszoló papír annyit se ért, mint az ima. Végül kalapáccsal tudtam letörni a pár kilógó, alig 1mm vastag szálakat aztán flex. Ráadásul lemezdarabbal kellett bepótolnom, mert 10cm-t a térhálós kitt sem ér át :) Sajnos a doboza nincs már meg, mert akkor elhasználtam mind, de a legolcsóbb, legkissebb kiszerelésű térhálós kittet vettem. Szóval ha neked olyan helyen van, ahol fényezés is van, akkor csak óvatosan és gyorsan. Én úgy csinálnám, ha külső íven van, hogy újjal kicsit bemélyíteném a kittet, minimálisan, hogy filler kitt felvitele után ne lógjon ki a lemez síkjából, tehát olyan 0.1-0.3mm között, lehelletnyit. A hammerite molekuláris szinten szívódik be az anyagba, elzárja a felületet hermetikusan a levegőtől és így nem tud tovább oxidálódni, legalábbis ezt olvastam róla, nem vok forgalmazó :D

Párom vasalólámpás Colt-ját fújták tavaly nyáron, jobb hátul. 1 év sem telt el és máris hervad lenn a sárvédőív+küszöb találkozásánál, olyan 2cm-en le is dobta már a fényt... Úgyhogy tényleg igaz, hogy a fényezők a nem látható anyagokon spórolnak... Szóval jobb, ha az ember maga készíti elő és azán fujat..
Ничего не плохо, только по другому хорошо.
Avatar
Anakin
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2008.09.20. 17:33
Tartózkodási hely: Budapest
auto tipusa: Lancer X 1.8b

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: LeveliBeka » 2018.09.12. 06:32

Hasznos leírás. Nekem is a jobb hátsó sárvédőnél indult meg, de még nem nagyon. Két éve nekikezdtem: lecsiszoltam, de sajnos egy százforintosnyi részen elfogyott az anyag és átlyukadt. Nem túl jó helyen van, mert ott két lemez találkozik, van köztük pár centi, így nem tudtam alaposan kitisztítani. Kapott kittet, festéket, lakkot, de már ismét rügyezik, tehát nem sikerült jól. Máshol eléggé rozsdamentes az autó. Láttam más Lancert is, olyan időset, mint az enyém, az ugyanott még rosszabb volt.
2007 Mitsubishi Lancer 1.6 Invite
LeveliBeka
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2012.03.20. 14:15
Tartózkodási hely: Szentendre
auto tipusa: Mitsubishi Lancer 1.6 Invite

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: Anakin » 2018.09.11. 22:04

Sajnos 11 éves korában hiába óvtam, kivirágzott a bal hátsó sárvédőm. A szerelő végül valamelyik Mondeó javító ívet tudta felhasználni (nem az egészre, hanem kb. hátulról előre fele kb. a 2/3-áig kellett cserélni). Mindennel együtt 60kHUF-ba fájt.


Szia!

Ha csak kivirágzott (hervadás?), nem kell azt kivágni. Le kell csiszolni, mondjuk 160-as papírral (szárazon!), zsírtalanítani (ez fontos) kívűl-belül és le kell kenni Hammerite rozsdagátlóval.Kis, 2-3 decis kiszerelésű és cirka 6e-be kerül, de tuti. Asszem rozsdagátló alapozó a becsületes neve és az obiban is lehet kapni. 2 rétegben kell kenni, pikk-pakk megszárad, 1 óra 25 fokon és simán újra kenhető. 2 vékony rétegben kell kenni és utánna kittelni, ha nagy a baj. Aztán alapozó füllerrel (spray-ben lehet kapni, de olyat fényező szakboltokban v. festék keverősöknél vegyél. Lefújod szintén kívűl-belül, átcsiszolod előszőr 400-as majd 800-as papírral ezt is szigorúan szárazon, belül lealvázvédőzöd, rücsi spray-t rá 2 rétegben és mehet is a fényezőhöz. Füller mehet 3-4 rétegben is, csak óvatosan, egyszerre csak keveset, nehogy megfolyjon. Nekem Galant küszöbnél bevált, 5 év után sem akart újra kijönni a rozsda. Hihetetlen, de van 1 szer, amiről tényleg nem hazudnak a reklámokban :) Ha kell, tudok képet küldeni, mit használtam. Remélem, tudtam segíteni.
Ничего не плохо, только по другому хорошо.
Avatar
Anakin
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2008.09.20. 17:33
Tartózkodási hely: Budapest
auto tipusa: Lancer X 1.8b

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: drbatz » 2018.09.03. 11:54

köszi, írtam privátot

[quote="nyugiba"]Rögtön megkérdeztem, de csak annyit tudtak mondani, hogy egy korábbról visszamaradt darabot. Esetleg egy fotót tudok küldeni a festés előtti látványról, ha küldesz egy emil címet.

[quote="drbatz"]meg tudnád kérdezni, melyik évjáratú mondeo javítóívét használta fel?
drbatz
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2016.10.12. 12:23
auto tipusa: lancer kombi

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: nyugiba » 2018.08.28. 21:23

Rögtön megkérdeztem, de csak annyit tudtak mondani, hogy egy korábbról visszamaradt darabot. Esetleg egy fotót tudok küldeni a festés előtti látványról, ha küldesz egy emil címet.

drbatz írta:meg tudnád kérdezni, melyik évjáratú mondeo javítóívét használta fel?

nyugiba írta:
Suri írta:Én is feltúrtam az internetet, de baromira nincs hátsó javítóív. Ami van az pontosan az amit Nyugiban is mondott. Kb úgy néz ki mint egy sült szalonna. :-) Egy lemez bevagdosva és kb semmire nem jó.
Küszöb ügyében se valami fényes a helyzet. Amit lehet kapni az is max annyiban jó, hogy kb meg van hajtva a vízszintes része de nincs kidolgozva az oszlopoknál lévő rész.
Erről beszélek: http://www.fekmester.hu/webshop/mitsubishi-lancer-benzin-1.60-2004_17752-karosszeria-karosszeria_javito_elemek-karosszeria_javito_elemek-polcar
Küszöb ügyében még találtam egy ilyet. Nem tudom mennyiért dolgoznak de lehet érdemes velük beszélni.
http://www.hpfem.hu/inde.php?langu=hu

Sajnos 11 éves korában hiába óvtam, kivirágzott a bal hátsó sárvédőm. A szerelő végül valamelyik Mondeó javító ívet tudta felhasználni (nem az egészre, hanem kb. hátulról előre fele kb. a 2/3-áig kellett cserélni). Mindennel együtt 60kHUF-ba fájt.
nyugiba
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.09.01. 18:09
auto tipusa: Lancer 1.6 kombi '07

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: drbatz » 2018.08.28. 15:44

meg tudnád kérdezni, melyik évjáratú mondeo javítóívét használta fel?

nyugiba írta:
Suri írta:Én is feltúrtam az internetet, de baromira nincs hátsó javítóív. Ami van az pontosan az amit Nyugiban is mondott. Kb úgy néz ki mint egy sült szalonna. :-) Egy lemez bevagdosva és kb semmire nem jó.
Küszöb ügyében se valami fényes a helyzet. Amit lehet kapni az is max annyiban jó, hogy kb meg van hajtva a vízszintes része de nincs kidolgozva az oszlopoknál lévő rész.
Erről beszélek: http://www.fekmester.hu/webshop/mitsubishi-lancer-benzin-1.60-2004_17752-karosszeria-karosszeria_javito_elemek-karosszeria_javito_elemek-polcar
Küszöb ügyében még találtam egy ilyet. Nem tudom mennyiért dolgoznak de lehet érdemes velük beszélni.
http://www.hpfem.hu/inde.php?langu=hu

Sajnos 11 éves korában hiába óvtam, kivirágzott a bal hátsó sárvédőm. A szerelő végül valamelyik Mondeó javító ívet tudta felhasználni (nem az egészre, hanem kb. hátulról előre fele kb. a 2/3-áig kellett cserélni). Mindennel együtt 60kHUF-ba fájt.
drbatz
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2016.10.12. 12:23
auto tipusa: lancer kombi

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: silas1991 » 2018.07.30. 22:55

Azért kérdeztem mert csak ugy pacsira nem fogom megvenni a lököst és dobok ki közel 30ropit azért hogy utána ne tudjam felrakni. Ennyi :wink:
silas1991
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2018.07.28. 17:22
auto tipusa: Mitsubishi Lancer

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: keca » 2018.07.30. 07:34

silas1991 írta:Sziasztok
van egy 2004-es Lancer sportom. 2.0 CS9A
Ezt a sorozatot 2 fajta első lökhárítóval gyártották. Aminek íves a hűtőmaszkja, meg olyat amelyiknek sarkos. Na nekem íves, de jobban szeretném feltenni rá a másikat! Viszont minden oldalon azt olvastam eddig hogy ezt a fajta hűtőmaszkos lökhárítót csak a 2005ös évjárat utántól lehet feltenni! A kérdésem az lenne hogy nagy átalakítással járna átpofozni a kocsit úgy hogy ezt a lökhárítót fel tudjam tenni? Csatolmányban küldöm mire gondolok. Válaszokat előre is köszönöm


Minden csavar és patent passzol hozzá. Régit leveszed, újat felrakod. Ennyi.... :)
keca
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2008.10.10. 15:36
Tartózkodási hely: Szabolcs megye
auto tipusa: 4G92/4G63

Re: Általános csevej

HozzászólásSzerző: silas1991 » 2018.07.28. 17:37

Sziasztok
van egy 2004-es Lancer sportom. 2.0 CS9A
Ezt a sorozatot 2 fajta első lökhárítóval gyártották. Aminek íves a hűtőmaszkja, meg olyat amelyiknek sarkos. Na nekem íves, de jobban szeretném feltenni rá a másikat! Viszont minden oldalon azt olvastam eddig hogy ezt a fajta hűtőmaszkos lökhárítót csak a 2005ös évjárat utántól lehet feltenni! A kérdésem az lenne hogy nagy átalakítással járna átpofozni a kocsit úgy hogy ezt a lökhárítót fel tudjam tenni? Csatolmányban küldöm mire gondolok. Válaszokat előre is köszönöm
Csatolmányok
Új bitkép (2).jpg
Új bitkép (2).jpg (43.9 KiB) Megtekintve 2481 alkalommal.
thumb.png
thumb.png (26.07 KiB) Megtekintve 2481 alkalommal.
silas1991
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2018.07.28. 17:22
auto tipusa: Mitsubishi Lancer

Burkolati motyók

HozzászólásSzerző: Anakin » 2018.07.09. 16:02

Sziasztok!

Volna valakinek ötlete, hogy honnan lehetne szerezni alsó műanyag boritást és nívópálca takaró műanyagot? Olajcsere után vettem észre, hogy a szerelőm eltökintette a nívópálca műanyagját, az alsó meg eleve hiányzott :( 2009 sportback-hez kéne a 4B10-es motor alá. Vagy cikkszámot v. vmit tudna vki? Workshop manual-ban nem leltem sajna.
Ничего не плохо, только по другому хорошо.
Avatar
Anakin
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2008.09.20. 17:33
Tartózkodási hely: Budapest
auto tipusa: Lancer X 1.8b

Re: Lancer fejegység

HozzászólásSzerző: Anakin » 2018.07.02. 21:08

Az eredeti fejegységet nem bántanám, ráadásul nem tudom, egy "idegen" fejegységet hogy kötném rá a gyári Fosgate hangrendszerre. BT modulom telefonos kihangosítóval van, úgyhogy ez sem probléma. Azért köszi a tippet! :meghajl

nyugiba írta:
Anakin írta:Sziasztok!

A kicsivel lentebbi kollega cipőjében járok én is, 2009.es lancerba szeretnék legalább usb-t. Kérdés: honnan szerezhetnék másik gyári fejegységet? A linkelt videón a mókolás még elmenne, de 150USD-ért kicsit sokallom, másrészt jobban tetszene a gyári megoldás...

Egy kis iránymutatás naon jó lenne, hogy merre induljak.

Előre is köszönöm, ha vki segít!

Én vettem egy sima, Bluetooth és USB-s, de CD nélküli rádiót, amivel a kihangosítás is meg lett oldva. 2007-es Lanver kombim van. Széles itthon is a választék. Pl:
https://www.mall.hu/autoradio?o=_price& ... catRedir=1
Ничего не плохо, только по другому хорошо.
Avatar
Anakin
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2008.09.20. 17:33
Tartózkodási hely: Budapest
auto tipusa: Lancer X 1.8b

Re: Lancer fejegység

HozzászólásSzerző: nyugiba » 2018.06.26. 16:47

Anakin írta:Sziasztok!

A kicsivel lentebbi kollega cipőjében járok én is, 2009.es lancerba szeretnék legalább usb-t. Kérdés: honnan szerezhetnék másik gyári fejegységet? A linkelt videón a mókolás még elmenne, de 150USD-ért kicsit sokallom, másrészt jobban tetszene a gyári megoldás...

Egy kis iránymutatás naon jó lenne, hogy merre induljak.

Előre is köszönöm, ha vki segít!

Én vettem egy sima, Bluetooth és USB-s, de CD nélküli rádiót, amivel a kihangosítás is meg lett oldva. 2007-es Lanver kombim van. Széles itthon is a választék. Pl:
https://www.mall.hu/autoradio?o=_price& ... catRedir=1
nyugiba
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.09.01. 18:09
auto tipusa: Lancer 1.6 kombi '07

Következő

Vissza: Lancer

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron