Mitsubishi Klub Egyes�let
Mitsubishi Lancer Safety Car Mitsubishi Race Car Mitsubishi I-mev Mitsubishi Space Star

V. Európai Mitsubishi Találkozó (beszámoló)

2010-07-11 00:00:00
Írta: dano


 
Ismételten nagy örömmel számolok be az (immáron 5.) európai Mitsubishi  találkozóról, ami most, az eddigiekhez képest nem St. Nikolai am Sausal-ban, hanem a szomszédos Tillmitchben került megrendezésre.
De ne féljetek, nem rohanok ennyire előre! Kezdjük a legelején! Minden akkor körvonalazódott az idei találkozóról, amikor hírként kikerült a Klub honlapra. Horcival és Hofiékkal nekiláttunk számolgatni, tervezgetni mit hogyan intézzünk, hogy minél többen és minél jobb hangulatban tudjuk le a találkozót. Sajnos túl sokáig számolgattunk, így kicsit későn kezdtük a lényegi dolgokat! Nagyon sokan szerettek volna jönni, de kisebb, nagyobb dolgok közbejöttek, motorépítés, fényezés, más családi program, külföldi utak, csakhogy néhányat kiemeljek.

Gyémánttúrán már elég sokan rámozdultak az ötletre, csak a sors nem így gondolta. Végül aztán 6 autó kijutott Ausztriába a legelső napon jó szokásukhoz híven tothi-ék érkeztek, utánuk pedig a szokásos konvoj. Mi reggel 4-kor indultunk a Sasadi úti Meki parkolóból. Egy GDI Carisma, egy cápa Galant, egy Colt GTI, egy Colt 2.0T és egy EVO.
Ezt a részét a dolgoknak viszont sikerült nagyon jól összeszervezni! A kocsikban volt walkie-talkie, így a "Mitsuvonat" előzésekor se szakadt szét és a hülyeség is átment az egyik kocsiból a másikba (bár ez úgy is ragályos Very Happy )! A tempót annak fényében lőttük be 80 és 90 közé, hogy a benzint még mindig nem osztogatják ingyen és mint a végén kiderült 850 km-t elautóztunk. De ez ne tántorítson el senkit, mi minden programban részt vettünk, mentünk jobbra, balra és élményautóztunk is!Szóval megérkeztünk Tillmichbe, kicsit elkóricáltunk, mert nem találtuk a sportpályát.
A helyszín klasszisokkal jobb volt, a beléptetés is gördülékenyebb, az idő pedig csodás (na jó, kicsit már talán túl jó is) . Megérkezés után hamar elmentünk egy programra, aminek a neve Mitsu-Cup volt! Ez amolyan Gyémánttúra, olyasmi feladatokkal mint itthon, bár itt végig nagyon kellett figyelni és nem ártott, ha valakinek gyorsan vágott az esze. Míg egyik állomásról a másikra mentünk, figyelni kellett az utat, hogy merre is kellene fordulni (mert nem volt egyértelmű mindig) és kérdésekre is kellett válaszolni, amiknek a teljesítéséhez hol meg kellett állni, hol csak észrevenni a feliratot, gyorsan leírni és menni tovább (ilyen volt pl. amikor egy kastély parkolójában kellett megtalálni 2 évszámot, ehhez meg kellett állni, de egy templom építésének évszámát le lehetett olvasni menet közben is!).Nagyon pozitív volt a Szervezők részéről, hogy biztosítottak számunkra magyar tolmácsot, viszont a Mitsu-Cup itinert még angolra sem sikerült lefordítani, de azért ez nem vett vissza a lendületbőlVery Happy . Itt készült egy apró videó is, ami még vágási fázisban van, ezért óriási köszönet Stunczernak. A feladatok között -amikor éppen nem tévedtünk el és rejtett állomás sem volt- gyönyörű helyeken autózva, versenyzői ambícióinkat gyakoroltuk...már akinek volt indíttatása és lehetősége :PMindent összevetve ezen a vetélkedőn elég jól muzsikáltunk, a hátráltató tényezőket is szem előtt tartva! Továbbá a találkozón volt lehetőség még szimulátorozni, de rendesen kocsiban ülve, kivetítő, kormány, pedál stb., airbrush festés is volt, ahogy a képeken látszik, tothi ezt ki is használta, nagyon jópofák lettek a tükrei:). Voltak hangnyomás mérések és a szokásos kiállítások.

Étkezési lehetőségekkel sem volt semmi gond, az árak sem voltak veszélyesek egy nemzetközi találkozóhoz képest és a kiszolgálás is teljesen kellemes volt! Volt valamiféle tűzoltó bemutató is, de erre nem nagyon találtunk megfejtést, hogy mi is valójában és hogy miért van, mindenesetre volt, és unalmas volt:D


Most pár szót a felhozatalról: továbbra is a csicsatuning hódít, de kezdenek szép, letisztult autók is előkerülni (neem, nem csak a mieink:D) viszont valami miatt sokan jártak a "magyar sarok" felé, fényképezgetve, fejet vakarva nézegettek. Némileg elismerően is bólogattak a 2 öreg Colt láttán!

Elég gyorsan elment a nap, este pedig jó magyar pálinka iszogatósdi, beszélgetősdit tartottunk, míg nem kezdődött az eredményhirdetés! Őszintén megmondom Andreas Elder Huhr, az a főszervező srác lehengerlő konferanszé, bár nem értettünk sokat de mégis ráfigyeltünk! Volt bajor tánc közben, az is nagyon jópofa volt és egy percig sem éreztük unalmasnak! A legizgalmasabb az volt, amikor azt hallottuk egy hosszas beszéd után, hogy: ---Mitsu-Club Ungarn--- nagyon meglepődtünk, hogy mi voltunk legnagyobb számban jelenlévő klub! Így semmiféleképpen nem jöttünk el üres kézzel!


Később elfoglaltuk a szállást, páran kidőltek, páran még ébren maradtak kicsit duhajkodni :D.  A MÁSNAP reggel korán jött sajnos, de megbirkóztunk a dologgal, összeszedtük magunkat és visszamentünk a sportpályához (elméletileg 5 km volt a táv, szerintünk több) a kocsikért. Aztán pakolászás, búcsúzkodás és indulás haza. Már már szokássá vált a szentgotthárdi Hunyadi vendéglőben elköltött ebéd hazaút közben, ez most sem maradt el :P. Aztán 8-as út és irány haza! Itt már (ugyancsak szokásos) jelentkeztek a gyógyszer elgurulás állandó jelei:D vissza kettő padlógáz, vagy a "ne hagyd meglépni" és az "előzd vissza" és társaik (persze az ésszerűség határain belül) . Veszprémben egy frissítő kávé után azt hittük hazaérünk hamar, de sajnos vasárnap este Balaton felől tömegesen jöttek az emberek! Sound, VB döntő, katasztrófa:( de túléltük, hazaértünk és megígértük magunknak, hogy jövőre nagyon sokan megyünk, a képek láttán ti is így fogjátok gondolni:)

Elterveztünk még ezt-azt, amiről időben kaptok információt, addig is egyen mindenkit a kíváncsiságVery Happy
Örülök, hogy ismét ott lehettem, és ismét ilyen szuper társasággal, köszönöm mindenkinek aki ott volt és Horcinak külön köszönet az egész hétvégéért, a fuvarért, az élményért!

Képek: tothi; mitsutomi82; colti; Süle Gábor;

Szokodi András -inahooo-

Hozzászólások

1.
2010-07-17 17:53:56

Én is csak elismeréssel tudok szólni a résztvevők teljesítményéért. Történelmet írtatok, melyet be is vezettem a \"Klubtörténet\" rovatunkbatapsoló smiley

www.coolio.hu & www.bereilaszlo.hu